26 september 2008

Legenden om Skrubbatriangeln



Det var en gång en trolig triangel, vi vet alltså ännu inte idag, som hette Skrubbatriangeln. Denna triangel var bland spärrpersonal lika mystisk och mytomspunnen som de egyptiska triangliska pyramiderna. Skillnaden var dock att pyramiderna, visste de med all säkerhet var de var belägna, då de fanns gott om kartor som informerade om detta. Annat var det med Skrubbatriangeln...



Texten är hämtad från SL:s webbsida och det står något liknande i Taxehandboken. Denna text, kom också även att förbrylla skapsynta trafikanter på tågperrongerna vid dess informationstavlor eller kanske hemma nedsjunkna i den sköna läsfåtöljen med en informationsbroschyr som informerade om zonindelningen. Och om den för det lugna sinnets ödesdigra Skrubbatriangeln...



Det här är en detaljerad zonkarta från SL:s webbsida. Ingenjörer använde sina skarpa hjärnor, nyfikna normalbegåvade spärrvakter frågade chefer som bara såg blanka ut som svar och andra ringde kort och gott SL:s kundtjänst. Resultat; Skrubbatriangeln och dess belägenhet förblev ett mysterium.

Spärrvakterna kollar kartor, speciellt då kartor utgivna av SL, men finner ingen Skrubbatriangel på någon av dem. Spärrvakterna kollar hållplatsregistret, men finner ingen Skrubbatriangel där. Alla visste att Skrubbatriangeln var belägen i zon B, men ingen visste var. Skrubbatriangeln började likna en ande. Ogreppbar,omöjlig, onåbar, otrolig, osynlig och många andra ord som börjar med o:n.

Skamsna satt spärrvakterna där i sina kurer och hoppades att ingen skulle fråga efter vägen just till Skrubbatriangeln. När inte SL vet, hur kan då den lilla spärrexpeditören?

Till slut, en lång, lång, lång... ja, jag vill verkligen understryka ordet lång, tid där efter kom Svaret. Eller, delar av ett svar i alla fall. Legenden säger att en utomordentligt ihärdig arbetsmyra på SL:s kundtjänst, som letat överallt, slutligen fann den. I Skrubbatriangeln finns det en busshållplats, namnet på den har sedan länge förfallit i glömska. Förbi den busshållplatsen, åker en buss, numret på den har sedan länge fallit i glömska.

Sinnesfrid.

Spärrexpeditörerna visste nu att Skrubbatriangeln existerade. De behövde inte tveka på Skrubbatriangeln, precis som de gör på guds existens. Dom visste inte exakt var den var, men trösten var att någon någonstans där ute... vet.

Vill du veta mer om Skrubbatriangeln och om exempelvis dess belägenhet, hållplatser som finns i området och så vidare. Tveka inte, ring!

9 kommentarer:

Eek, a cat! sa...

Det är ju Guds-koder vid övergångsställena (http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article3062336.ab), och SL har dragit sitt strå till stacken för att få komma till himmlen och introducerat den hela treenigheten i zonsystemet.

Det är av omtanke för oss anställde och trafikanterna, förstår du väl?

Eek, a cat! sa...

Fan vad jag skriver fint. Himlen och heliga. Duh.

Lucknuckan sa...

nu blir jag ju SÅ nyfiken, går det att dela upp den där länken så jag kan klistra ihop den igen och sen titta på artikeln?

Himlen, heliga och veolida passar i samma mening. :-)

Eek, a cat! sa...

Men, ja, ok då, för din skull!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/
inrikes/article3062336.ab

Spärrexpeditör sa...

Oh, äntligen! har väntat på detta inlägg! Vi kanske borde gå ut i Efterlyst med Skrubbatriangeln! Helt otroligt egentligen, någon måste ju ha kläckt ur sig detta om skrubbatriangeln!

Lucknuckan sa...

Det är också kul att i den senaste versionen av taxehandboken finns det ingen mejladress angiven längre som man kan mejla till om man hittar konstigheter. "I wonder why" :-)

Anonym sa...

Kul text och förstår förvirringen men för oss busschafförer som faktiskt kör förbi den är det ingen större gåta. Skrubbatringeln är ett industriområde som ser ut som en triangel och ligger i Stockholms kommun precis vid gränsen till Tyresö. I rusningstrafik stannar massor av bussar där och i vanlig trafik går framför allt de ganska väl trafikerade busslinjerna 807 och 840 förbi där. Men som du säger så gäller denna regel endast två busshållplatser. Ska skicka en karta till dig så kanske allting klarnar.

Anonym sa...

Fanns ju ingen e-mail adress. Kontaktinformation till mig hittar du på min hemsida om du vill ha en fin karta över Skrubbatriangeln.

Anonym sa...

Adressen är tv.micral.se