17 oktober 2008

Leviteringskurs nu!

Spärrvakterna som jobbar öppning får lite välbehövlig morgonjympa från degandet när dom plockar upp dagstidningen Metro i tidningsställen. Det är väl inte är så mycket att tjabbla om.

Men; har nån tänkt på ergonomin? Yes, SEKO såklart. Tack och lov. När jag såg den här bilden fylldes jag av en djup förundran. Nya utmaningar gillar vi!

Det är inte bilden i sej som fyllde mej djup av förundran, bör tilläggas, men själva tanken bakom den. Fanns det någon tanke? Ty, när bunten är lyft, var ska den ställas då? Självklaraste svaret: i luften!

I luften ska vi alltså placera buntarna. Sluta negga, arbeta efter de nyupptäckta naturlagarna istället. Ta bort packbanden och skyddsomslaget med bunten leviterandes i luften på ergonomiskt anpassad höjd för att sedan ta bort skyddsarket och vända tidningarna som är huller om buller i bunten så de alla ligger åt samma håll. Så enkelt.

Nu är det namninsamling bland de odugligaste av spärrvakterna som inte än, efter alla dessa år av självpraktik, lyckats bemästra den nya metroleviteringsnaturlagen. Dom gnäller på värk här och där och att de bara får en tekopp som tack från Metro cirka vart femte år för själva plockandet, och uppkomna arbetsskador. Vilket bjäbbstim! Termotekoppen läckte bara ur botten från första användningen, vad annat kan spärrisarna kräva av en termotekopp som kostat tio kronor?

Och så säger dom att Arbetsmiljöverket minsann satt stopp för metroplockandet på pendeltågsstationerna just på grund av dålig ergonomi då oduglingarna behöver avlastningsbord.

Företagen vill enligt uppgift inte ta något ansvar för ergonomin och ersättningen. Nej, nu är det dags att kräva en kurs i metrolevitering samt ifrågasätta varför de andra gratistidningarna ska behöva gå i konken bara för att dom har dyr arbetskraft som delar ut tidningarna när bananrepubliksspärrisarna sköter det helt gratis i tuben.

Inga kommentarer: