10 oktober 2008

Håll i hatten!

Nu har du äntligen en anledning att fira den här fredagen. Nuckan har nosat fram vad vi kan komma att kalla århundradets spärrisscoop i mannaminne. Ty, en bussförare har avslöjat alla saftiga detaljer om den mystiska Skrubbatriangeln. Ikväll kommer det sannerligen att bli livat ute på stan, kan jag lova. Håll utkik själv vettja.

Skrubbatriangeln visade sig faktiskt vara trekantsformad. Utöver det är Skrubbatriangeln ett industriområde i stockholms kommun som finns precis vid gränsen till Tyresö. I rusningstrafik stannar massor av bussar där och i vanlig trafik går framför allt de ganska väl trafikerade busslijerna 807 och 840 där. I Skrubbatriangeln finns två busshållplatser, Solkraftsvägen och Hanviken.

(Klicka på bilden för förstoring.)

Nu kan du sitta där i spärren och på ett nästan nonchalant och uttråkat sätt förtälja allt om den mystiska Skrubbatriangeln åt förbryllade trafikanter. Precis som om du själv varit där en massa gånger och bara tycker att den är urbota trist.

Men; aldrig får man dock vara helt och hållet avslappnad. Nu har det kommit in ny information till redaktionen om en busshållplats som tycks ha gått upp i rök. Alla ni detektiver där ute, var finns ersättningsbusshållplatsen mot stan som avgår från station Thorildsplan?

Det är nästa nöt att knäcka. Ingen vet visst var den finns. Tydligen inte ens SL. Så förvånande.

13 kommentarer:

Eek, a cat! sa...

Thorildsplan, eller om det var Kristineberg, har väl aldrig haft något hållplats för ersättningsbussar? Eller minns jag fel?

Lucknuckan sa...

Jo, båda har det... eller iaf _ska_ ha det. Problemet är bara att det är nån ombyggnation vid Thorildsplan tydligen och då tycks den ha försvunnit. :-)

Eek, a cat! sa...

Ok, jag hade för mig att man har skippat någon av den för att det inte går att komma till och från Alvik på något smidigt sätt och samtidigt stanna på vägen.

Men det visar hur mycket vi förare vet... =/

Lucknuckan sa...

krillan blir värsta omvägen, därför missas den hållplatsen ofta när ersättningsbussar ersätter tuben. har jag hört iaf.

Anonym sa...

Kristineberg har ingen ersättningsbusshållplats, resenärer hänvisas till ordinarie bussar till/från Fridhemsplan. Detta enligt linjebeskrivningen.

Anonym sa...

Skrubbatriangeln finns! OMG! Kommer att tänka på den där reklamfilmen för NetonNet, där person efter person faller i ödemarken i jakten på lagershoppen och den enda som kommer fram glatt urbrister: "Den fanns, den fanns på riktigt!!!" :-D

Lucknuckan sa...

djth: då är det därför man får höra rykten att ersättningsbussarna ju aldrig kommer till krillan. jag har uppfattat det som att det skulle bero på slarv som dom inte kommer. tackar. :-)

veoliahoran: ja, det var verkligen ett stort ögonblick att få Svaret på universums gåta. Eller, kanske inte riktigt så stort svar, men nästan. Vi har ju trots allt undrat nu nåt år eller så. Så fantastiskt när slutligen en bussförare ska behöva komma in och förklara det hela. :-)

kreti och pleti sa...

Men vet någon om det går nattbussar till och från Kristineberg?
Jag har ett vagt minne av att man alltid fick gå till Fridhemsplan, men jag kan ha fel, den tiden är som i en dimma.

Anonym sa...

Asså bra va... så här ere...

Krillan ligger så jävla off att där stannar ingen buss i någon riktigt. Det är bara att pallra sig till thorildsplan eller alvik om man vill åka mot hässelby, vill man däremot mot stan så får man endera gå till Frippan... eller till Alvik.

I thp däremot har det funnits två hållplatser, en i varje riktning. Men nu har den mot stan försvunnit. Den kanske är under alla dessa betongblock. Man fick gå en liten liten bit bara... men nu är den som bortblåst.

Och hörru lucksuckepluckan du skriver att det är två stationer men enligt din karta är det bara en station som ligger i zon a där...

Lucknuckan sa...

ja, men det är ju för att skrubbatriangeln är i zon B, det var ju det som var själva undantaget från början. två busshållplatser finns alltså i skrubbatriangeln som är zon B. skrubbatiangeln är ett undantag från zon A. 8-)

Anonym sa...

Jag undrar verkligen hur SLs egna drogpolicy ser ut, för dem som skriver taxehandböcker, planerar trafik osv...

;-)

kreti och pleti sa...

Mem Mise; skrubbatriangeln trafikeras antagligen av någon slags ringlinje som man inte kommer så mycket längre med än just runt skrubbatriangeln. Då vore det mer orimligt att ha en hållplats i en annan zon än att låta de som kommer längre bort ifrån passera en zongräns.

jobbar jag här? sa...

Ersättningsbussara för Thorildsplan o Kristineberg går Lindhagsvägen. Tror jag.