02 juli 2008

Våran busschaufför, är den bästa som finns!

Den låten kommer jag ihåg att vi satt där bak i bussen och sjöng när jag var en purung och rosenkindad liten tjej. Nu är det andra tider. När man nu får läsa att chaffisarna blir så pass torterade av sina arbetsköpare att dom måste strejka, ja då känner man ju medkänsla med chaffisarna såklart och blir rosig på kinden på gamla dar igen, fast av en annan anledning den här gången.

När en missunnsam idiot inte vill att chaffisarnas månatliga allmosor ska blir högre, ja då går nuckan i taket och därför skrev jag till honom. Jag publicerar det även här såklart. Because he’s worth it!




Ovanstående bild är hämtad ur Expressen, så det är inte jag som gjort den fina bilden, om du undrar!

Den här gubben är alltså VD för Stockholmsbuss AB och när man läser mellan raderna, förstår man att han är livrädd att sätta sin fot på sina egna turistbussar också. Hur kränkta känner sig även hans busschaufförer just nu då, kan man undra?

Tjenixen Göran,
du måste i så fall vara beviset som bekräftar din egen regel om att idioter finns överallt! Ja, jag tycker ju faktiskt att det är rent idiotiskt när du lägger tyngdpunkten på den lilla lilla eventuella delen av busschaufförer som du påstår kör livsfarligt. Det måste just vara en liten liten del, för personligen har jag inte känt fara för mitt liv någon gång i busstrafiken eller hört något om att trafikanter brukar dö i olyckor orsakade av vårdslösa busschaufförer i just stockholms lokaltrafik. Men jag är inte paranoid heller.

Givetvis kan man dock tänka sig att ett ganska stort gäng trafikanter borde dött på grund av busschaufförernas vidriga arbetssituation idag. Det är ju rent makabert om ingen dött av åtminstone en påtvingat tidspressad, som kan uppfattas som vårdslös, busschaufför när stockholms lokaltrafik kör trafikanter dygnet runt över hela storstockholm. Bussarna kör en miljon trafikanter dagligen. Det tidspressade körschemat dom tvingas ha, där arbetsköpare till och med räknar antalet sekunder med tidtagarur som det tar för föraren att gå till bussen vid passets början, gör ju att de måste åka av bara farten för att hinna ta upp trafikanterna.

Med den korta nattvilan de stentuffa chaffisarna har idag, borde det ju heller inte vara så konstigt om en stor drös trafikanter skulle måsta kolavippen på kuppen på grund av det också. Till och med den trögtänktaste förstår ju att för att ha full uppmärksamhet när man kör, måste man vara utvilad.

Utöver det kan borgarbrackor med glassiga BMW-bilar stanna vid vilken bensinmack eller vägfik som helst för att kissa och skita, medan busschaffisarna ibland inte ens kan göra det på sina korta raster. För dig som inte vet, kan jag meddela att även det borde påverka uppmärksamheten negativt vid körning.

Busschaufförerna har varit ena sanna superhjältar som stått ut med all denna regelrätta tortyr under en så pass lång tid. Dom är gott värda det lilla extra dom begär i pengaväg, eller tycker inte du att dom är värda samma löneökning som de kommunalt anställda busschaufförerna redan fått? Och tycker inte även du att det är fullkomligen fantastiskt hur många olyckor dessa förare lyckats undvika, trots deras rent vidriga arbetssituationer?

Om någon eller några orsakar fara i busstrafiken, så är det givetvis dessa stackars busschaufförers chefer som inte vill att förarna ska vara utvilade, alerta och få sina behov uträttade. Det är dom du ska hoppa på som en tiger om du vill ha chaffisar som du kan känna dig tryggare med.

Att du rättfärdigar ditt påhopp genom att länka till ett blogginlägg skrivet av en förvirrad person är långt under lågvattennivån, då du inte ens tagit reda på fakta innan. Men du är väl inte den som är mycket för fakta överlag vad det verkar. Och nej, om trafikanten som ville betala för tjejen hade för avsikt att kliva av innan henne, går det inte att stämpla för båda två på remsan, kontrollen kan ju komma när den betalande gått av och bussföraren visade stor omtänksamhet där. SL kräver av busschaufförerna att alla trafikanter ska betala för sig och då ska dom göra just så som den där ordentlige busschauffören i typexemplet gjorde. Har man problem med hans agerande, ifrågasätter man då rimligen SL varför dom har sådana regler. Det är väldigt omoget och ogenomtänkt att försöka fördumma busschauffören som bara sköter sitt jobb.

Vad skönt för dig att du har en fin bil så att du slipper riskera livhanken på bussarna i framtiden. Grattis! Det borde vara en mänsklig rättighet att få skita när man är riktigt skitnödig. Tänk på det även du nästa gång du är riktigt nödig och svänger in vid närmaste bensinmack. Och tacka din lyckliga stjärna för att du faktiskt får skita!

Morsning korsning på dig, och peace man!

8 kommentarer:

Anonym sa...

gå inte på så hårt... hans enda hjärncell arbetade säkert jättehårt för att komma på allt det där... eller så är den på "holiday" nu...:-)

Anonym sa...

Söker du jobb? Sök på Stockholmsbuss.. jag har hört att de som jobbar däg ska säga upp sig i klump!

Anonym sa...

fast han blev livrädd när jag skulle provköra :-D

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Skönt dräggkommunistiskt ordval där, borgarbrackor...

Anonym sa...

"Att du rättfärdigar ditt påhopp genom att länka till ett blogginlägg skrivet av en förvirrad person är långt under lågvattennivån, då du inte ens tagit reda på fakta innan."

Frågan är vilken fakta du har för att jag skulle vara förvirrad? :)

Lucknuckan sa...

sorry4goran: Nej, men nu ska du inte va för hård. ;-)

mise & punkgubben:
Jag kan _inte_ rekommendera er jobben där. Dödligheten lär vara hög, enligt indirekt info från deras VD. :-)

josef:
Skönt högerextremitiskt ordval där, dräggkommunist...

fredde:
Ditt inlägg i din blogg är ju fullt av ledtrådar som leder till den slutsatsen. :)

Ett exempel;
När bussarna slutat sälja kontantbiljetter, förstår ju trafikanter med huvudet på skaft att bussförarna just slutat sälja kontantbiljetter. Ganska enkelt.
"Cash is king, har man stålar på bussen och vill åka ska man fan få göra det." Rätt förvirrat, när bussföraren inte har några biljetter, för att han inte _får_ ha några och man som trafikant känner till de givna reglerna, då är det rätt förvirrat att ändå stå där men kosingen i handen och dunka huvudet som i väggen gång efter gång. Smartare att anpassa sig.

Anonym sa...

Extremism är fel att kalla det men höger är jag definitivt.