07 oktober 2010

Tjingtjong-Sverige!

"Hoppsan! Där strök 1000 trafikanter med! Aja, nemas problemas, det finns ju några hundra tusen till att ta av!" Typ! Äntligen har nuckan fått svart på vitt att företaget faktiskt genomsyras av gammal hederlig kinesisk filosofi.

För bara några dagar sedan uttalade sig de högre bossarna att alla säkerhetsreglerna faktiskt följs, de var mycket eniga om det. Idag medger företaget dock att man ända sedan start bara haft halv bemanning på blå linjen gällande trafikbefälen, de som rycker ut vid olyckor.

Tills idag anser de alltså att det varit helt okej att riskera en massa människoliv. Precis som den felbyggda dammen i Kina där miljontals människor kan dö om den brister. Herre gud, det rör sig ju bara några miljoner! Undrar då på att det inte ens lyfts på ögonbrynen här i det nya tjingtjong-Sverige när det gäller säkerheten här. Här kan ju typ max några tusen stryka med. Inget så farligt alls ju! :-)

Välkommen till det nya Kina!

2 kommentarer:

Claes Muschkin sa...

Hej!

Vill bara tacka för dina insides-betraktelser!

Jag har länkat till dig på min blogg.

http://lontagarbloggen.blogspot.com/2010/10/mtr-tummar-pa-sakerheten-verkligheten.html

Du får säga till om jag tummar på nån integritet.
Claes

Lucknuckan sa...

Hej Claes!
Jag är ärad! :)

Enligt företaget själva så ska öppenheten utökas, så det är väl inte så mycket insider då, utan det skulle nog företaget berätta om själva också bara man frågade! VD har ju gått ut med säkerhetsbristerna nu, exempelvis. :)

Utöver det är kärnvärdena:
- Ömsesidig respekt
- Utmärkt service
- Värdeskapande (innovation)
- Ständig utveckling för att nå högre höjder!

Så det är ju i princip innovation och öppenhet som pågår. Kanske att vissa metoder är nya här i Sverige, men innovativt är det garanterat. Utöver det är det upp till var och en att bedöma om det är bra eller dåligt, jag bara betraktar.

Det är som sagt var helt öppet, på nyhterna igår kan du se att det även slarvats på med säkerheten på den röda linjen.

http://svtplay.se/v/2185065/abc/8_10_22_15

Håll gluggarna öppna, det är mycket på nyhterna nu alltså. :)