16 oktober 2010

Gnetstopp! 25-31 Oktober

Bra initiativ tycker nuckan! I'm in!



Under vecka 43 planeras ett "gnetstopp" på hela tunnelbanan. Det innebär att ALL personal på tunnelbanan; förare, spärrexeditörer, kundservicevärdar, lokalvårdare, trafikledare, arbetsledare, depåpersonal mm uppmanas att inte jobba frivillig övertid.

Detta är vårt sätt att protestera mot MTRs personalpolitik. Det är inte acceptabelt att deras omorganisering går ut över oss i personalen. Som tex underbemanning, övertid, säkerhetsbrister, korta vändtider, långa körpass, sluten spärrlinje, super-TX, ingen info, ingen tid för toabesök.

Vi vet att vårt extraarbete många gånger räddar verksamheten och håller den flytande. Vi ställer upp för att verksamheten ska fungera, men när företaget nu börjar trampa på oss säger vi att det räcker.

Därför tar vi inget gnet eller mertid under v 43 och jobbar endast över inom ramarna för kollektivavtalet. Vid sprucken avlösning har förare endast skyldighet att köra tåg till ändstation och tillbaka. Spärrexpeditör har endast skyldighet att arbeta i 30 minuter efter att avlösning inte sker."

Inga kommentarer: