09 oktober 2010

De professionella proffsstädarna proffsar!

- Men hallå!? Varför går ni omkring med dammvippor, det där måste ju spolas, eller i alla fall blötas!? Det ser för jävligt ut! nuckan tror att städarna blivit alldeles galna!
- Nu är det så att det här är ett kontor och då är det torra metoder som ska användas, säger städaren på ett hjärntvättat mekaniskt vis.
- Nej, vakna! Det här är inget kontor, det här är vänthallen i tunnelbanan! Folk kastar colaburkar med läsk i och spiller kaffe latte! Och spyr så det skvätter, pasta med köttfärssås såg jag häromdagen!
- Nu är det så att vi varit på kurs om hur man städar professionellt här på kontoret, kom inte här och säg till oss hur man ska göra, säger städarna och vippar lite med sina dammvippor på spärrar och väggar.

Så skulle dialogen kunna gå nu för tiden här i tuben, ty städarna har fått gå på kurs och lärt sig hur man städar! När de professionella städkonsulterna meddelade städarna att de skulle på kontorsstädningskurs, ja då ställde sig städarna undrande till en sak; städarna jobbar ju i tunnelbanan! Den professionella konsulten meddelade att det är faktiskt ett kontor de städar.





Under kursens gång protesterade städarna. "Hallåå?! Tunnelbanan är inget kontor!", men det var för döva öron. Det är väl bara att inse fakta då; låt dig inte störas av att det går tåg på kontoret, utan ignorera dem och sitt på kontoret och gör dina administrativa uppgifter. Helt som i vanlig ordning alltså!

4 kommentarer:

/j sa...

Med lite vilja kan man väl få biljettstämpling till administrativt arbete och då klassa tunnelbanan som kontor.

Anonym sa...

Nu vet jag! Det är ju i princip ingen skillnad på ett kontor och en spärr. Skrivbord, snurrstol, dator, skrivare och pärmar finns på båda platserna så det borde ju vara glasklart. Att jag inte insåg det förens nu, fy skäms på mig ;)

Lucknuckan sa...

men asså liksom! städarna städar ju inte spärrarna längre, så där sprack det, men bra tänkt! :) det är nattspärrvakten som städar spärren. kundlokalerna städar städarna. :)

Anonym sa...

Just de, glömde den lilla detaljen. Skyller på förkylningen...