12 november 2009

Asså...

...jag skämtade ju bara med inlägget nedan som handlade om angiveri, men Mtr tycks ju typ tackat för tipset? Eller så ligger det där i kinesgenen? Eller vad?

Nu säger SAC att de hotar med blockad om inte mTR slutar med att ge de nya kundservicevärdarna uppgifter så som att spionera på spärrexpeditörerna.

Det lite roliga i kråksången är att en kollega snackade med nuckan. Kollegan hade frågat kundservicevärden som fanns på stationen om den spionerar. Så var det ju, svarade värden utan att blinka. Det tycks alltså ske både i uniform och civilklätt?

Nu tar vi en repris på den här skitpoppis och aktuella grejen då och nu är det bara gymkortet som saknas! :-D

7 kommentarer:

Anonym sa...

Konstigt att inte fler förstått att MTR står för ökad övervakning och detaljstyrning av exakt allt som händer.. gäller att förstå vad som döljer sig bakom käcka paroller...

who she min sa...

Ja, typiskt kinesiskt! Diktatur.

MataHari sa...

Undrar på att personalen i Kina är så trevliga och glada, de är rädda för spionerna!!!

Anonym sa...

Och det kan inte tänkas att KSV:n tyckte att frågan var så pantad att han/hon gav ett ironiskt svar? För övrigt, en rejäl bunt av KSV:na är ju deltidsspärrisar som har gått upp till heltid eller andra uppgifter. Och med tanke på att PFV:na har gått en svindlande tredagarsutbildning, så lär dom inte riktigt ha haft tid att göra om dem till några Coq Rouge

Nog för att MTR kan vara knepiga, men att dra igång en blockad på uppgifter av typen "min kompis hörde att..." verkar vara liiiite i överkant. Men det är klart, Torborg och Matt lär väl garva sig harmynta när de ser hur arbetarna i tunnelbanan splittras och DSTS sabbar sin egen rekryteringsbas.

/Felkod 13

Anonym sa...

Bra jobbat av SAC! Nu har så många värdar berättat om vad de blivit tvingade att göra att MTR får väldigt svårt att skyla över det där! Och fortsätta med det!

Anonym sa...

Felkod13

I överkant? En blockad mot specificerade arbetsuppgifter, som dessutom inte står i ksvs arbetsbeskrivning, är väl ingen big deal? Det är så syndikalister arbetar... Det är inte som att man gått ut i strejk precis.

Och vilka är det som splittras av det här? Möjligtvis arbetarna om inget görs. Det är ju ksvn som i det här fallet sagt ifrån till sitt fackförbund att dessa uppgifter är inget man vill pyssla med. All heder åt alla ksv samt SAC för deras civilkurage. Föhoppningsvis slutar MTR tänka i de här banorna. Kollegor ska fan inte behöva spionera på kollegor!

/Felkod18

Anonym sa...

Höll på att dö av skratt idag. Flygbladet säger att det inte ingår i ksv:s uppgifter att spionera på kollegor, sedan dementerar MTR detta och säger att vårt flygblad bygger på felaktig information.

Fight the power!