17 november 2009

Too good to be true?

Spärrexpeditörerna blommade för ett kort tag upp totalt, äntligen lyssnade någon på vad dom tyckte! På det nya intranätet fanns en funktion där man kunde lämna in sina förbättringsförslag, för att sedan få dem granskade av företaget. Alla kunde beskåda dessa förbättringsförslag och se vad som beslutats om förslaget. Kanoners!

Det var då det. Idag försvann möjligheten att se dessa inlämnade förslag, och då givetvis också möjligheten att se vad dessa förslag resulterat till för eventuella åtgärder för förbättring.

Förslag kan fortfarande inlämnas, men nu är besluten hemliga. Vart tar förslagen vägen undrar jag nu?

8 kommentarer:

kreti och pleti sa...

Vänta nu! Fanns det inte ett beslut om att ta bort alla papperskorgar i tunnelbanan eftersom försöket att ta bort dem vid Fridhemsplan lyckades så bra?

Lucknuckan sa...

Tänk att jag har också hört något liknande! I alla fall så ska nog inte sopkorgarna komma tillbaka på just station Fridhemsplan!

En riktigt bra idé. :)

kreti och pleti sa...

Idéen är fantastisk.
"Hm, folk slänger för mycket skräp, vad ska vi göra?"
"Jag vet! Vi tar bort papperskorgarna!"

Fast ja, det fungerade ju.

SPXen sa...

Men om de tar bort alla papperskorgar, vart ska de då förvara våra förslag?

Anonym sa...

PUL (personuppgiftslagen) medger nog inte att alla kan läsa mailadresser och telefonnummer till de som lämnat förbättringsförslagen. Det är nog inte heller meningen att andra ska kunna redigera, lägga egna kommentarer eller radera redan inlämnade förslag, vilket var fullt möjligt i den version som låg uppe.

Anonym sa...

Det är nog så att det inte är tillåtet enligt PUL att lämna ut telnr eller e-postadress.

Men det är en så pass löjligt enkel programmering att tom en html-knackare kan se var man tar bort värdet från tabellen för att exempelvis skriva "hemligt" istället. Inte alls nödvändigt att ta bort hela funktionen som faktiskt är väldigt bra i grunden.

Sen är det i princip lika busenkelt att ta bort rättigheterna för att ändra inskickade förslag. Eller så är IT-avdelningen inte helt friskt fungerande.

Några snabba ändringar i koden så är det enkelt ordnat. Inte behövs funktionen tas bort för sådana petitesser.

Lucknuckan sa...

SPXen: Mycket djupsinnigt. I tjottan kanske då? Lättspolade :)
Anonym nr 1: Ja det var ju det som inte var helt okej, jag håller med.
Anonym nr 2: Tell me about it, till och med jag som är en (ofta påstått i alla fall) korkad spx fattar det med. Då är det inte _lite_ lätt mao! :D

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra