20 februari 2008

Gomorron, gomorron...

Utdrag ur gårdagens Metro:
Lars Dahlberg efterlyser bättre service, inte bara hårdare tag mot fusket.
- Det kanske är så att svinnet - att trafikpersonalen inte finns på plats eller inte bryr sig om att kontrollera biljetten - är ett större problem än fusket, säger han."


Lars Dahlberg, SL:s andre vice ordförande, vill alltså med detta uttalande gynna Metro så att de får en löpsedel som heter duga och som därför gör att fler trafikanter, och övriga personer, tar tidningen så att det då ökar upplagan för att göra så att spärrvakterna tvingas lägga ned än mer tid på att vara borta från spärren för att plocka Metro?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Där sa du nåt. Varje morgon tvingas jag plocka metro i ca 30 minuter, precis vid öppning och sedan mitt i rusningen, för tidningarna ska vara borta från golvet kl 9.
Där efter ska jag kl 15 ta bort alla tidningar som blev över. Och rapportera in antalet överblivna till metro. Det tar ca 15-20 min, beroende på antalet.
Antingen är det så att metro skiter i hur många jag rapporterar in, eller så är det så att upplagan faktiskt sjunker, eller både och.
För om jag rapporterar in 150 överblivna tidningar ena veckan, blir det nästa vecka 300 tidningar. Dom tidningarna ska räknas och hanteras och det tar en hemskt lång tid.
Utöver det ska jag dessutom plocka stora skräp från stationens område, dvs allt som oftast just metro.

Håller med dig, att de ens publicerar den artikeln i den tidningen, det är ju metro, som enskild grej, tar mest tid av oss spärrexpeditörer!

Anonym sa...

På många stationer stänger trafikanterna av rulltrapporna väldigt ofta, då ska jag väl gå ut och sätta på dom igen väl? Eller ska jag strunta i det nu?

Lucknuckan sa...

Huvudet mitt på spiken, båda 2. :-)

Dom har Humor. :-)