17 september 2009

Tala är silver, tiga är guld

Ledarskribenten i dagens Expressen är jättearg. Figurer med modeväskor plankar och ställer där med till det för välfärdssamhället.

Sen fortsätter hon med att vi spärrexpeditörer har till uppgift att vakta spärrlinjen och hon undrar underförstått om vi är för dumma för att förstå att vi faktiskt blir förödmjukade av plankarna.

Behöver man som journalist på en av sveriges större dagstidningar inte kolla fakta innan man skriver något undrar jag nu? Spärrvakter har det inte funnits på mycket länge här i tunnelbanan. Nuförtiden är vi anställda som spärrexpeditörer och SL anser att det är av yttersta vikt att vi ger trafikanterna en god service och har tillsyn över stationerna. Vi ska alltså inte vakta spärrarna som står där och faktiskt får sköta sina alldeles egna jobb. Det är alltså i detta fallet själva spärrarna som i så fall borde bli förödmjukade. Deras fysiska strukturer är dock anpassade efter plankarens behov, så jag tror inte dom känner sig så förödmjukade då det ligger i deras natur att vara lättgenomträngliga.

2 kommentarer:

Lex sa...

En av de jag avlöst ett flertal gånger brukar informera betalande resenärer om att det är deras jobb att få plankarna att skämmas för att de snuvar dem på billigare biljettpriser...

Lucknuckan sa...

Ja, det låter ju mer sunt, då en spärris faktiskt ska ge service, och inte klanka ned på trafikanterna :)