21 augusti 2008

Envåldshärskare, jajamensan!

Gissa vem?



Nä, nu ska vi inte leka fåniga gissningslekar med fåniga missledande bilder.

I gårdagens Stockholm city fanns det här reportaget.

Han anser alltså att det är fördelaktigt att göra företaget mer tyranniskt, än att göra det mer jämställt? Ska man inte anpassa sig till en demokrati när man väl bor i en sådan undrar jag nu? Och varför ska de infödda behöva lida som faktiskt är vana vid den demokratiska ordningen?

7 kommentarer:

Anonym sa...

man ser väl på siffrorna att det inte är jämställt? 90% med invandrarbakgrund på blå linjen, ska det egentligen inte vara 50/50?

i MBL §2 anges tydligt vilka som berörs av lagen. Och troligen kan företaget inte heller vilja stå för det uttalandet då det finns att läsa på webbsidan att de eftersträvar stolta medarbetare. En sådan lär man ju knappast vara om man blir förtryckt.

Anonym sa...

Osedvanligt korkat uttalande faktiskt. Vaddå överdrivet demokratiskt??? Hur menar han egentligen??

Anonym sa...

Etnisk tillhörighet har väl knappast med ledarskapsstil att göra. Och att indirekt påstå att icke-svenska chefer är mindre demokratiska är kanske inte det mest lyckade påstående PS kläckt ur sig...

Anonym sa...

"mänskligt" är ett av veolias fyra parollord, vad är det för mänskligt med mer diktatur?

och ja, håller med om ledarskapsstil. är man inte anpassad så får man väl gå på kurs. simple as that.

Dallerberg sa...

hahahahaha det här var fan det roligaste jag läst på länge :D:D:D:D

Lucknuckan sa...

Ja, det är elakt att påstå att invandrarcheferna är tyranner.
Och att dessutom påstå att personalen gillar det för de är vana att ha det på det viset.

Flera spärrexpeditörer som är invandrare har pratat med mig just om hur bra det är att arbeta i sverige för att det är tryggt och mer humant än i hemländerna... och så kommer nån och vill återskapa arbetsklimatet som finns i dessa länder? WHY?

Underjordens Gargamel sa...

maybe baby, kanske de syftade i artikeln elaka bossarna är tidigare bananplockare i colombia, förtryckta och bekämpningsmedelbesprutade och mordhotade fackliga, för att nu komma hit för att ge igen för gammal ost. ;-)

nämen allvarligt, givetvis ska demokrati eftersträvas, ioma vi lever i en sådan, allt annat är bakåtsträveri och helt förkastligt. att anpassa sig till demokrati torde inte vara vidare svårt då respekt för medmänniskan borde vara en slags inneboende kraft i oss alla. hallelujah och det där köret. :-)