18 januari 2006

Med mupparna som stilikoner

När man sitter där i luckan och trycker ska man givetvis vara klädd i företagets käcka uniform. Från kliande yllebyxor (sommar som vinter!) och slipstvång, har vi nu gått över till en mer ledig och sportig stil med tuffa baggy bomullsbyxor och polotröja, exempelvis.

För var dag som man arbetar får man 0.13 poäng att handla kläder för.
Gissa om det kliar i fingrarna när man sen sitter där och ska beställa en ny outfit för alla poängen man samlat ihop!
Vi har ju för katten ett lika stort klädsortiment som en mindre postorderkatalog.
Nu för tiden får vi till och med ha shorts, vilket var en total styggelse och helt otänkbart för bara cirka två år sedan.
Nu sitter man där i kuren och dreglar medan man med en drömmande blick förlustar sig totalt i broschyren med alla de för tajta långkalsongerna, rutiga sommarskjortorna, one-size-fits-all-vintermössorna (men bara om man har ett huvud litet som en barbiedocka) och skinnskärpen som räcker till solen och tillbaka.

Min favorit är dock en skärmmössa, och det är inte vilken mössa som helst!
Det kanske är just därför den har utgått ur sortimentet.

Tänk dig den där bruna glada hunden med svängande stora öron i The Muppet Show. Tänk dig sedan att öronen och hättan blir mörkblå och av bomull, plus en skev kepsskärm där fram. Voila! Min mössa!

När det är snöstorm och kylan biter i kinderna knäpper man ihop hundöronen vid hakan och då syns bara näsan. Den skeva skärmen täcker ju ögonen. En gudagåva i det hårda nordiska vargavintersklimatet!

Det som är riktigt kul med den där mössan är dock att man ser ut som en riktig, behövs det ens nämnas, mupp i den.
Helt plötsligt kommer inga trafikanter fram och frågar en massa frågor när man står och väntar på tåget hem. För vad skulle rimligtvis nån med en såndär muppmössa kunna svara på? Nej, en sån visar man inte något sådant förtroende för.
Fett soft! Och om man sen lägger till en lite hängig hålling och en lätt gapande mun, är looken fulländad.

Med den looken kan man knata omkring ostört om det så vore i självaste Bronx på en bakgata nattetid. För vem vill råna, mucka eller ens uppmärksamma nån som ser ut att vara som dirkekt hämtad ur mupparna? Nä, nån heder har dom väl i kroppen. Det är ju helt och hållet perfekt när man jobbar udda tider och blir tvungen att gå omkring i gettona nattetid.

En gång tävlade jag och en annan kollega, som också kommit på allt som är så bra med mupp-looken. Vi försökte överglänsa varandra i vem som såg muppigast ut.
Det där med ansiktsuttrycket och hållningen hade hon också kommit på, men hon hade en extra detalj som gjorde hennes look totalt överlägsen.
Där stod hon hängandes, halvt gapandes och med mössan på plats. Och, som kronan på verket, fast hängandes från ena handen ... en gammal konsumkasse av tyg!
AAAARHGGG! GRRRRR!
Behöver jag ens nämna vem som vann?

1 kommentar:

Anonym sa...

ha! jag tycker att båtmössan är käckast, men den har nog också utgått? meine monsieur fick tag i en iaf :D