22 oktober 2009

Stockholms blodbad nummer två?


Oj voj, de misshandlade parkeringsvakterna har sannerligen mycket att lära av den nya tunnelbaneentreprenören MTR! Trevlighet är nyckeln! Möter du en påtänd rasande blandmissbrukare? Lugn, var trevlig så går allting bra! Möter du en psykotisk trafikant som av misstag tar dig för ett elakt troll? Lugn, var bara trevlig så är hela situationen cool! Det vet MTR för det har dom ju tagit reda på. Tack och lov, annars skulle jag trott att det var livsfarligt ju. :-)

De kommande perrongvärdarna i tunnelbanan som ska mota bort trafikanterna från tågen så att tågen kan gå i tid, de kan allt om trevlighet. Ja, de är faktiskt till och med utbildade i trevlighet och inga horder av stressade trafikanter med tunnelseende i världen kan stå emot deras enorma trevlighet. Från att trafikanterna knuffar undan allt som kommer i deras väg och skriker arga glåpord, blir de snälla som lamm och väntar gärna i tre minuter till nästa tåg, för perrongvärden är ju trevlig.

MTR kan allt om stockholmare. Eller gjordes deras undersökning i Kina? Med högsta sannolikhet må det vara så, för tunnelbanepersonalen upplever något helt annat. Men personal med lång erfarenhet av trafikanter i Stockholm har ju givetvis inte tillräckligt med erfarenhet för att veta det ju. Tack och lov så vet MTR personalens bästa! :-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

När jag läste om att de ska sätta in så kallade perrongvärdar.
Satte sig maten i fel strupe.
Stackarna kommer få att stå ut med en hel del, eller så slutar det meda att någon får en knäpp en dag och slår till en trafikant eller två!

not a punchbag sa...

Blir man knuffad hela dagarna av arga människor tar stubinen slut till slut. Och alla perrongvärdar som inte jobbat i tunnelbanan tidigare kommer att få en chock.

SPXen sa...

MTR kanske har läst Hela resan och sett de fina illustrationerna. Då kan man ju lätt tro att alla går omkring och ler hela tiden.

Fast å andra sidan, om allt funka som i SL:s tecknade lilla fantasivärld skulle väl plattformsvärdarna inte behövas...

Lucknuckan sa...

anonym: Ja, vem har tålamod som inte tryter fyra timmar om dagen, fem dagar i veckan, om man konstant blir behandlad så. :/ Nu finns det givetvis många trafikanter som sköter sig utmärkt också, men det är ju tyvärr inte dom man minns.

not a punchbag: Ja, det tror jag också. De vana vet ju åtminstone hur det fungerar och att det ofta är fara för livet att be någon följa reglerna.

SPXen: Ja, varför inte se verkligheten? Det här kommer att slå tillbaka i form av hemska tidningsartiklar tror jag.

ett_namn sa...

Jag tyckte om den förra trevlighetskursen. Man fick lära sig att inte säga nej... någonsin!

Så om du ser någon som försöker planka är det bara att ropa "Ja! Ja! Ja!" nästa gång!

Dallerberg sa...

Perrongvärdarna kommer bli slaktade. Spännande!