15 februari 2009

Jag kanske är lite oförstående men...

Nu har en konstfackstudent låtit spraya svart färg i och på en tunnelbanevagn. Och krossat en glasruta på vagnen. Sånt anses i tuben vara vandalisering, av oss som arbetar där i alla fall.

Restultatet blev tydligen ett konstverk.

Kan det även räknas som konst om vi i allmänheten doppar hela Konstfackbyggnaden i tjära för att sen pryda alltet med fjädrar och insamlat bajs?

Vad är det för intressant att på film se hur en person vandaliserar? Den aktuella vagnen måste tas ur bruk och det innebär även att trafikanterna kan drabbas. Och skattebetalarna betalar enligt artikeln i det här fallet 100 000 kronor. Den förra konstfackstudenten på psyket kostade skattebetalarna cirka 10 000 kronor.

Är skyddad verkstad lösningen? Att man bygger en hög mur runt Konstfack så att ingen kommer vare sig in eller ut och så att dom kan få leva rövare där inne istället när dom gör sina konstprojekt? Ful den byggnaden skulle bli, men det räknas ju som konst.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bäst skulle nog vara att lägga ner hela konstfack och spärra in alla eleverna, allt för deras eget bästa. För om man kastar sig igenom en glasruta kan man inte vara riktigt frisk.

Anonym sa...

Jag tycker att konstfack har spårat(haha)ut lite väl mycket nu...

Lucknuckan sa...

/j: Ja, vissa VILL ju faktiskt tom bli inspärrade! ...passande nog också... Och; sitta _på_ luckan istället för _i_ den.
Jag föredrar nog att vara medioker och sitta i luckan jämfört med att vara konstfackstudent och sitta på luckan. :-)

Helena: HAHAHAHAAAAA! Den var ju fin. :-)