09 maj 2010

Halvårskalas på Ämmtiaar!


SL:s nya kassasystem i spärrarna är ju nästan lika gammalt som självaste stämplarna! Utvecklingen kan ju inte gå för snabbt heller, dumsnut! Med rullband åker mynten in i maskinen som låter förvillande likt ett tröskverk. Sedelmaskinen brummar konstant, ungefär i samma nivå som en dammsugare. Efter den långa väntan, är man väldigt tacksam om det tursamt nog kommer ut någon växel till den, vid det här laget, mycket stressade resenären. Detta är helt uppenbart de första prototyperna någonsin av något som senare kom kallas "slutet kassasystem". Detta system fungerar även utmärkt som tortyrredskap då faktiskt Guantanamofångarna får lyssna på Britney Spears om och om igen, men spärrexpeditörerna lyssnar på samma brummande ton konstant.

Även de gladaste av spärrvakterna har nu blivit trötta, irriterade och fått ont i huvudet. Ja, vissa till och med misshandlar sina kolleger. Det är givetvis helt oförsvarbart, men under det rådande klimatet i spärrarna, är det inte helt oförsåeligt. Man får ju inte ens gå och skita när man behöver det nuförtiden, utan man blir ju kallad för sjuklig av arbetsledningen om man behhöver gå på toa akut. Och mens har kvinnor bara på fritiden. Så det så.

Är det några fler som känner att de nu vet hur det är att jobba på en kinesisk fabrik så räck upp en hand!

7 kommentarer:

Mr Bo (Dublin) sa...

Långsamt biljettsystem finns i Dublin också, biljettförsäljningsmaskinerna till spårvägen LUAS. För min egen del tycker jag att maskinerna funkar bra, dom är som ett filter som förhindrar att passagerarna stormar ombord på spårvagnarna i allt för stora mängder.

Mr Bo (Dublin) sa...

By The Way; På vilken (/vilka) stationer finns det där systemet?

Anonym sa...

Ojdå! I förorten har vi inte klurat ut hur man slår igång de där makalösa makapärerna ännu, än mindre hur man sätter upp en utbildning! Hur gör man?

Lucknuckan sa...

Mr Bo: Problemet är ju bara att det blir en väldans lång kö vid spärrlinjen. Tänk dig ett turistgäng och alla vill köpa egna remsor, vilket är rätt vanligt förekommande speciellt nu till våren. De får vänta i evigheter (på växeln) och blir inte allt för glada, de undrar om något är fel osv.
Systemet installeras nu på alla stationer, om det nu går som de tänkt sig. Arbetsmiljöverket är ju inkopplat på det här då så många lider av oljudet.

Anonym: GRATTIS! Måtte det aldrig ens komma dit. Systemet i sig är logiskt, men har väldans många fel. Upptäcker nya hela tiden. Är det inte programvaran så är det maskinerna. Inte helt genomtänkt kanske. Finns nyare maskiner på vissa stationer och dom är tysta! Undrar då varför de inte installeras överallt då på en gång?

kreti och pleti sa...

Och man kan ju fråga sig varför man köpte en (1) tunnelbanevagn med luftkonditionering. Efter de andra.

/j sa...

@kreti och pleti
Det är jo en prototypvagn, sedan att andra brukar tillverka prototypen först är en annan sak. SL har som vanligt sitt eget sätt att göra saker på.

Anonym sa...

Lite sent kommenterat men jag måste... Visst låter det mycket om maskinerna och man får vänta i en hel evighet men vissa har så brottom att dom helt skiter i växeln och så har SPX fått lite dricks :)Inget ont som inte har nåt gott med sig!