18 december 2008

Svaret på Segways gåta!

Länge nog här i spärrarna har vi haft heta Segwaydrömmar där de stolta maskinerna marscherar i rad längs perrongen. En högtidlig armé av Segways manövrerade av diverse handikappade behövande som nu får komma ut och visa sig i all sin prakt.

Genom grinden skrider de först majestätiskt fram i en militäriskt rak rad för att sedan fortsätta på ett värdigt, men nu ett något lite mer ettrigt och längtansfullt, sätt till hissen där de två och två åt gången åker till perrongen till, i sin tur Segwaychaufförernas våta dröm.

”Aaaaah, långa längder av lång härlig Segwayvänlig perrong”, suckar den typiske Segwaychauffören av njutning och smackar belåtet med lösgommen.

Ett glänsarvarv på perrongen senare står de två och två per dörrpar. Segwayen guppar till lite mellan plattformskanten och tunneltåget innan dörrarna stängs.





Fotnot: Rullstol, rollator eller annat handikapphjälpmedel får enligt taxehandboken tas med i tunnelbanan.

13 kommentarer:

kreti och pleti sa...

Men avgörs inte hastigheten av hur mycket man lutar sig framåt? Jag kanske är helt tappad bakom en vagn, men borde det inte, för så gott som alla, vara svårare att parera en segway fram och tillbaka än att gå?

mise sa...

Jag vill ha en seeegway nuuuuuu

Lucknuckan sa...

kreti: jamen den är ju ascoooool! vi borde hyra segways och ha en parad utan dess like. en stor invigning till det nya hjälpmedlet. B-)

mise: ja, begäret är oändligt :-)

Anonym sa...

Igår den läckra föraren också?

Malin sa...

Apropå nåt helt annat, du är omnämnd i senaste sekotidningen bland bloggar dom rekommenderar.

Anonym sa...

Kan riktigt se framför mig hur paraden trafikanter på Segways som försöker hinna med tåget vid Globen rullar ner mellan vagnen och plattformen en efter en. ;-)

Lucknuckan sa...

vän: igår gjorde han det. ;-)

snegurotjka: hahahahaha osv :-)

veoliahoran: men då kan dom beställa ramper! ännu bättre! en parad på 20 segways blir ju 10 ramper dårå. Segwaysarna måste ju just alltid åka i grupp och på rad. lika traditionsenligt som att vi inte får pennor från jobbet. :-)

Malin sa...

Veoliahoran rekommenderas också :D

Anonym sa...

Jävlars! Nuckan, vi är kändisar! ;-)

Hm... ska ramperna fällas ut från tåget eller stå på plattformen som värsta skateparken? Vad blir egentligen mest praktiskt?

Lucknuckan sa...

alltså, i vissa spärrar finns det ramper som den handikappade trafikanten kan beställa hjälp med via SL. Då står nån och väntar på trafikanten med rampen vid utsatt tid. Alldeles perfa. :-)

Ja, vi är kändisar nu. Tack vare seko. ;-)

Anonym sa...

Jomen, med tanke på de flestas lathet bör väl fasta ramper installeras någonstans när invasionen kommer?

Äntligen; vi säljer koncepten för några mille, drar utomlands och smörjer kråset! :-)

Lucknuckan sa...

och så trycker vi upp t-shirtar och säljer. pcis som blondinbella och dom där. :)

Anonym sa...

We're gonna be filthy rich! ;-D